Suurimpia päätöksiä

Vuoden päivät olemme käyneet tontilla pyörähtämässä ja sen miljööstä nauttimassa. Siinä samalla tulevan kotimme suunnittelutyö on ollut vilkkaimmillaan. Aluksi kuvittelimme, että tontillemme tipahtaisi jonkun talofirman pakettiratkaisu. Kävimme ahkerasti tapaamassa talofirmojen edustajia. Näissä tapaamisissa kahvia ja teetä tuli kaiken kaikkiaan kulutettua varmasti litroittain. Istuinlihaksiakin tuli treenattua varsin intensiivisesti. Valmista talopakettia ei meille kuitenkaan tullut vaan päätimme palkata arkkitehdin. Tämänkin jälkeen talofirmatapaamiset jatkuivat, kuten istuminen ja kupposten tyhjentäminenkin. Nyt tavoitteena oli löytää urakoitsija, joka pystyttäisi meille arkkitehdin suunnitteleman talon.

Oli äärimmäisen hyvä, että jaksoimme tavata paljon ihmisiä ja maltoimme käyttää aikaamme tarjouskisoihin. Yksi tärkeimmistä päätöksistä oli arkkitehdin valitseminen. Valintaamme vaikutti arkkitehdin ammattitaito, kokemus ja henkilökemia. Arvostimme erityisesti kokemusta Espoon rakennusvalvonnasta ja sitä, että arkkitehti tuli käymään tontillamme. Arkkitehdista ja hänen työskentelytavastaan ei oikein saa irti jos tapaaminen järjestetään hänen toimistollaan. Jo ensitapaamisessamme arkkitehti luonnosteli paperille mallia mahdollisesta kodistamme vaikka emme vielä olleet häntä valinneet. Arkkitehti kiinnitti huomiota ympäristöön ja miljööseen. Tämä oli meille tärkeää. Talon pitää toki olla meille niin funktionaalisesti kuin visuaalisesti sopiva. Talon pitää kuitenkin mielestämme ennen kaikkea sopia ympäristöön. Valitsemamme arkkitehti vakuutti meidät näissä asioissa. Arkkitehdiksemme valikoitui Tero Seppänen Doventus Oy:stä. Hän toimii meillä myös pääsuunnittelijana.

Toinen suuri päätöksemme lukkiutui kun valitsimme Robert Rakennus Oy:n tekemään meille talon vesikattovalmiiksi. Meille tulee siis Weber-kivitalo. Kisassa oli loppumetreillä mukana toinenkin kevytsoraharkoistava rakentava talofirma sekä yksi valuharkkotoimittaja. Robert kuitenkin päihitti kisan ja nyt odotamme innolla että he pääsevät hommiin.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s