Anturat maassa

imageNiin sitä sitten kävi, että tulevan talomme anturat valettiin heinäkuun ensimmäisenä päivänä, vuoden kääntyessä toiselle puoliskolleen. Robertin Ain asensi eilen anturamuotit ja tänä aamuna jatkoi viimeistelemällä raudoitukset. Siinä samalla me toimistorakentajat teimme aputöitä kaivamalla ja jatkamalla vesijohdon ja viemärin putket talon sisäpuolisen anturan alitse, ne kun oli maanrakennusvaiheessa tuotu vasta ulkoseinän anturan ali.

imageVastaava työnjohtajamme  Anssi tuli Vantaan asuntomessujen kohteestaan. Kiivaus viimeistely oli kuulemma vielä käynnissä monissa kohteissa mutta mikäs kiire vielä, onhan messujen avautumiseen vielä reilu viikko. Anturaraudoitukset todettiin vahvoiksi ja suunnitelmien mukaan tehdyiksi ja sitten olikin vuoro ryhtyä odottamaan pumppuautoa tontille.

imageTässä välissä tuli kuitenkin toinen kura-auto, työmaavessan toimittaja. Vessan purun jälkeen paikoitimme vielä radon-läpivientiputket anturaan ja jatkoimme nurkkapisteitä anturamuotin läpi tulevan valun yläpinnalle harjateräspuikoilla.

Valuhommiin päästiin iltapäivällä. Pumppuauto kurvasi pihaan ja pian kura lensi. Kymmenen pumpattua kuutiota myöhemmin oli vuoro vibrata valua tasaiseksi ja Robert liippasi lopuksi valun yhtä vaateriin kuin Pohjanmaan lakeudet. Kuumasta kelistä johtuen valun päälle laitettiin vielä muovit kuivumista verkkaistamaan.

Ja niin tulivat anturat. Vasta valun jälkeen tuli mieleen, että mitä jos olisimmekin kunnon peruskivijuhlallisuuksien tapaan jemmannut anturaan vielä aikakapselissa päivän sanomalehden, pidetyn juhlapuheen ja päivän kolikot. Mutta kun mitään näistä ei ollut mukana niin ajatukseksi jäi.

image


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s