Fiilistelyä asuntomessuilla

Asuntomessut on kuulunut meidän kesäohjelmaan jo usean vuoden ajan. Aina kodit ja sisustus ovat kiinnostaneet meitä mutta viimeisten noin kolmen vuoden ajan messukäyntejä on buustannut ajatus omakotitalon rakentamisesta. Hyvinkäällä vuonna 2013 katselimme taloja kaihoisasti. Oman kodin rakentaminen oli unelma mutta tuntui kaukaiselta, eihän tonttia ollut etsimisestä huolimatta löytynyt. Viime vuonna Jyväskylässä oli tosi kyseessä kun pyörimme messuilla arkkitehtikuviamme pyöritellen ja mahdollista runkourakoitsijaa etsien. Tänä vuonna messut järjestettiin Vantaan Kivistössä ja meillä oli olo jo rennompi. Matka messuille ei ollut pitkä, pääkaupunkiseudulla kun asutaan. Suurin keveys messuilla oloon liittyi kuitenkin siihen, että runkourakka on jo käynnissä ja saimme näin ollen messuilla keskittyä pintoihin ja sisustusratkaisuihin.

Viime vuonna asuntomessuilla kuvittelimme vielä, että meille tulee puutalo. Tai siis kellari ja sen päälle joko hirsirunko tai suurelementeistä toimitettu puutalo. Messutalojen skannaus oli tällä kertaa kivitalopainotteista, nyt kun raksalla kohoaa kahden kerroksen verran kevytsoraharkkoa. Toki imimme sisustusideoita kaikista messukohteista, mutta erilaisia pintaratkaisuja syynäsimme tarkalla silmällä juuri harkkotaloista. Hyvä niin, sillä saimme muutamia ideoita!

 

Idea 1# Ikkunoiden musta lammas

IMG_5162

Meille tulee ikkunat Domukselta. Olemme jo olleet ikkunaostoksilla mutta lopullista pakettia emme vielä ole lyöneet lukkoon. On pohdituttanut normi-ikkunan ja passiivi-ikkunan erot sekä karmisyvyydet. Messuilla saimme lisäpohdittavaa kun jo joskus aiemmin kuopattu ajatus mustista ikkunakarmeista hiipi mieleen. Ikkunat ovat meillä ulospäin harmaat, joka mielestämme sopii hyvin valkoiseen rappaukseen. Sisälle olimme alustavasti valinneet vakiovärin eli valkoisen, mutta messuilla mustat karmit muuttivat ajatuksia. Mustat karmit kehystävät ikkunan kauniisti ja tuovat tilaan jotain lisää, särmää. Olemme muutenkin toivoneet mustasta sisustukseen tehosteväriä. Mustaa on keittiön tasossa, takassa, osassa kalusteita. Nyt ehkä myös ikkunoissa.

 

Idea 2# Pinnakaideko päihittää lasin?

Parvekekaiteet ja porraskaiteet ovat pohdituttaneet pitkään. Lasikaiteita näkyy nyt todella paljon enkä ihan tiedä tykkäänkö vaiko en. Lasikaiteiden etuja on kieltämättä keveys ja läpinäkyvyys eli ne tuovat avaruutta eivätkä estä näkymiä. Eikä niihin ehkä nyt aivan kamalasti sormenjälkiä tule mutta silti kyllä hieman mietityttää. Koiramme nenän jälkiä niihin aivan varmasti jää, mutta niitähän nyt jää joka ikkunaan. Meidän koira tykkää katsoa ikkunasta ulos ja tyyli on siis se, että ikkunaan nojataan kuonolla. Arkkitehtimme on ottanut koiran näkymät huomioon suunnitellessaan meille ikkuinoita, jotka ovat ihan lattian tasalla. Haluanko kuonon jälkiä myös porrastasanteelle ja portaikon kaiteisiin? Tai siis onko lasikaiteet ylipäätänsä meidän juttu? Itse ehdottelin pinnakaiteita jo aiemmin mutta nyt messuilla komeampi puoliskonikin innostui niistä. Mustat pinnakaiteet ovat sopisivat mustien ikkunakarmien kaveriksi ja hälventäisivät sormenjälki- ja kuononjälkikammoani. Toisaalta lasikaiteet olisivat fiilikseltään varsin ilmavat ja kevyet. Vaikeita valintoja edessä mutta ei onneksi ihan vielä eli katsotaan nyt mihin lopulta päädytään ja mikä tulee hintalapuksi.

 

Idea 3# Portaat betonipinnalle

IMG_5159

Olemme ajatelleet, että alakerran lattia jää betonipinnalle ja yläkertaan laitamme saarniparketin. Siinä välissä on betonielementtiportaat, joiden pintaa emme ole vielä päättäneet. Visuaalisesti harmonisinta olisi jos portaat olisivat joko ala- tai yläkerran lattiamateriaalilla päällystetyt. Messuilla näimme useita betoniportaita, joissa oli mikrosementti tai muu pinnoite päällä. Tämä olisi yksi vaihtoehto meillekin. Mietityttää vain, että kuinka kestäviä nuo pinnoitteet ovat. Toisaalta pinnoite on niin ohut, että sen päälle voi helposti laittaa myöhemmin vaikka puuta. Tämä myöhempi portaiden tuunaus olisi syytä ottaa huomioon portaikon kaiteita valitessa eli järkevimmältä tuntuisi kiinnittää kaiteet portaiden sivuilta.

 

Messuilta haimme myös ideoita kylppäriin ja saunaan. Tässä muutamia fiilistelykuvia, jotka jäivät messuilta mieleen. Messufiilistelyt jatkuu kuvia katsellen ja messulehtiä ja -esitteitä lueskellen.

 

IMG_5166 IMG_5165 IMG_5164 IMG_5162 IMG_5161 IMG_5160


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s