Ykköskerros valmis

Heinäkuu meni Robertin Ainin tarkkaa ja huolellista muuraustyötä seuratessa. Aikataulua suunnitellessamme elättelimme yhdessä kauniita toiveita siitä, että muuraushommat etenisivät lämpimässä kotimaisessa kesäsäässä.  Kesäkuuhan voi olla ihan mitä vaan mutta mutta heinäkuussa tilastot vääntävät keskimääräisen sään keskimääräisen kauniiksi.

Vettä tuli. Ja tilastot ovat tilastoja.

Kaikesta huolimatta vain parina sateisimpana päivänä muurarit vaihtoivat sisätyömaille hommin. Ja tulivat sitten aurinkoisina päivinä kirimään aikataulua vähän pidemmillä siivuilla kiinni. Töitä tehtiin silloin kun niitä oli tehokkainta ja laadukkainta tehdä eikä ”seitsemästä kolmeen” kun työaika määrää.

Sisäpuoliset täytöt hihna-autolla

Päätimme tehdä sisäpuoliset sepelitäytöt heti pois alta kun sokkeli oli vielä matalalla ja sepelin pystyi levittelemään hihna-auton puomilla tasaiseksi kerrokseksi ja lähelle lopullista tasoa koko talon alalta. Toki sepeli maksaa hihnalta enemmän kuin kasoista levitellessä mutta lapio- ja levittelyhommat ovatkin sitten käytännössä tehty.

Sepelimenekkiä laskiessa kannattaa muistaa tiivistymisvara. Varan laskemiseen löytyy useitakin näppäriä laskureita ja kaavoja netistä,  mutta paras vinkkimies meille oli jälleen kerran vastaava mestari Anssi. Parhaan tonnihinnan meille antoi Satusepeli.

HSY kävi tontilla

Muuraushommien jatkuessa HSY kytki meidät yhdessä samaan aikaan rakentavan naapurimme kanssa vesijohtoverkostoon. Samalla tehtiin jätevesiliittymä. Otimme samalla käynnillä vesimittarin talon sisään ja suojasimme sen hyvin. Koska sisällä oli vasta sorapatja, piti vesimittaria varten tehdä pukki, johon mittari on mahdollista asentaa oikeaan paikkaan ja korkoon heti kerralla.

Elokuun alussa 1. kerros oli pystyssä ja saimme ontelot sekä betonielementtiportaat työmaalle. Seuraavana päivänä, heti katselmusten jälkeen tehtiin juotosvalut ja niin ensimmäinen kerros voitiin taputella valmiiksi.

IMG_5475 IMG_5500 IMG_5498

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s