Sauna ja takka lämmittävät mieltä

Meille oli ihan alusta lähtien selvää, että taloon tulee sauna. Puusauna olisi ollut huippujuttu mutta kyllä me sähkösaunaankin ollaan tyytyväisiä. Varsinkin kun saunaan ja kiukaaseen voi itse vaikuttaa. Me kilpailutimme saunafirmoja ja päädyimme Prosaunaan. Yksi valintakriteeriin vaikuttanut tekijä oli laudevalikoima. Prosaunasta löysimme toivomamme vaalean ja lankunleveän lauteen.

Meille tulee samat lauteet kuin asuntomessujen Villa Beautyssa
Meille tulee samat lauteet kuin asuntomessujen Villa Beautyssa
Kiukaan valitseminen on vaikeaa. Tässä vaihtoehtoja.
Kiukaan valitseminen on vaikeaa. Tässä vaihtoehtoja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valitsimme Prosaunan Lompolo kuusilauteen, joka on suomalaista puuta ja tyyliltään niin ihanan skandinaavinen ja vaalea. Laudepuu on leveää kuin lankku ja siinä näkyy ihanasti kuusen oksat. Kuusesta tulee myös paneelit seiniin ja kattoon eli koko sauna saa vaalean ilmen. Ja samalla kattopaneelilla jatkamme myös pesuhuoneeseen. Kiuasta emme vielä ole päättäneet. Harmi, että sauna- ja rautakaupoissa ei ole testisaunoja. Mistäs muuten tietää kuinka hyvät löylyt mistäkin kiukaasta saa? Vinkkivinkki.

Prosaunan tekemä laudesuunnitelma
Prosaunan tekemä laudesuunnitelma
Prosaunan tekemä havainnekuva
Prosaunan tekemä havainnekuva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kurkkaa Pinterestistä lisää saunafiilistelyä

 

Sauna ei ole ainoa asia, joka nyt mieltä lämmittää. Löysimme nimittäin toisen lämmönlähteen eli takan. Takan valinta on meille ollut vähän vuoristorataa. Takkoja kun on vaikka minkälaisia. On varaavaa takkaa, kiertoilmaa, kevyttakkaa, injektoria, elementtitakkaa, vesitakkaa, kamiinaa ja ties mitä. Ajattelimme aluksi että varaava takkahan se on. Kiertoilma kuitenkin veti voiton kun pohdimme lämmitystarvettamme ja harkkotalon ominaisuuksia. Ajatuksissa oli kolmeen suuntaan avautuva hissiluukullinen takka, joka vaihtui äkkiä hintasyistä yksisuuntaiseen hissiluukulliseen malliin. Lopulta kuitekin pidimme takkaa liian isona massana olohuone-ruokailutilaamme. Takka tarvitsee ympärilleen tilaa ja ilmavuutta. Kaikki miettimämme takkasydämet olisivat vaatineet turhan ison kuoren ympärilleen. Siitä syystä päädyimme kamiinahenkiseen kiertoilmatakkaan.

 

Jøtul FS91
Jøtul FS91

Valitsimme norjalaisen Jøtul FS91 elementtitakan. FS91 on norjalaisen teollisen muotoilijan Bård Ekerin suunnittelema siro ja pyöreä kevytbetonista valmistettu takka. Siinä on valurautainen sydän. Tämä takka voitti ominaisuuksien ja tyylinsä puolesta muut kamiinahenkiset takat, joita myös harkitsimme. Jøtul tulee näyttämään niin hienolta olkkarissamme.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s