Nyt haetaan tasoitusta

IMG-20151016-WA0001Tällä viikolla Robertin työt ovat edenneet vauhdilla ”tehtiin itse ja säästettiin” -työvaiheemme jälkeen. Parissa päivässä valujen jälkeen Ain on muurannut meille hormin, piha on täyttynyt ja tyhjentynyt väliseinätiilistä, katolle on ilmestynyt piippu ja kattoluukut ja huomenna taitaa tulla pintakate. Ikkunat ja ovetkin ovat vain max. viikon vilkaisun päässä.

Huimaa vauhtia.

Ja huimaa, tuo vauhti.

Tasoitusta hakemassa

Nyt meillä on käynnissä tasoitusurakoitsijan rekrytointi tai valinta. Sanalla on merkitystä. Ehdokkaita nimittäin on sekä verokortillisia että alvillisia. Molemmissa taitaa olla puolensa ja hyviä tekijöitä löytyvän yritysmuodosta riippumatta. Mitä kokemuksia muilla rakennuttajilla on?

Saimme aloittajaisiksi hyvän vinkkilistan vastaavalta mestariltamme ja muutamia erinomaisia ehdokkaita olemme itsekin löytäneet. Ehkä nyt marraskuun lähestyäessä on hyvä aika kysellä urakoitsijoilta kun ulkorappaustöiden off-season on alkanut. Olemme saaneet tarjoukset muutamassa päivässä ja useimpien kanssa olemme joustavasti tavanneet myös tontilla. Kauppoja kun ei sähköpostilla tai edes puhelimessa ole tapana tehdä.

Edessä on taas rakennuttajan perusiltapuhde: excelöinti.  Kun sieltä löytyy numeroiden ja tarjouksen sisällön valossa kärkikaarti on vuoro vaihtaa intuitiolle. Valinta kuitenkin kohdistuu aina ihmiseen, ei neliö- tai tuntihintaan.

WP_20150827_18_05_16_Pro”No jo on suoraa seinää”

On eräs asia, josta useampi tapaamamme urakoitsija on maininnut. Se on harkkoseinien suoruus, puhtaus purseista ja kaikin puolin tarkka muuraus. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että tasoitusurakkaan kuluu vähemmän tunteja ja materiaalia. Nyt kun olemme seuranneet sen reilut kolme kuukautta talomme kohoamista, harkko kerrallaan, voimme todeta että parempaa muuraria emme olisi voineet saada.  Nuorella muurarillamme Ainilla on jotain, jota ei kaikilla ole. Vanhan liiton ammattitaitoa ja -ylpeyttä, josta kannattaa pitää kiinni.Sääli, että omat vielä muuraamattomat seinät ovat käymissä vähiin ennen kuin loppuvat kokonaan.

Jos haet erinomaista muuraria, suosittelemme varauksetta.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s