Messufiilikset rakennushankkeen edistymisen mittarina

Lienee fakta, että rakentamisesta tai rakennuttamisesta haaveilevat tai jompaa kumpaa suunnittelevat kiertävät kaikki mahdolliset teemaan liittyvät messut hankkeensa pitkän marssin aikana. Meidän kesäohjelmaamme on kuulunut käynti asuntomessuilla jo vuosia, lähes yhtä sinnikkäästi ovi on avattu raksamessuille Turussa, Vantaalla ja Tampereella. Helsingin sisustusmessu Habitarekin kuuluu kudelmaan.

Tänään käytiin Myyrmäessä Omakoti-messuilla.

Kokemus oli jotenkin erilainen kuin aiemmilla kerroilla.

Suurin syy tähän taitaa olla se, että nyt kun hankkeemme alkaa olla ns. tekemistä vaille valmis ja lähes kaikki suuret päätökset tehty, on messujen päätehtävä tiedon tarjoajana ja tarjouspyyntöjen lämmittelukierroksina vähän hiipumassa. Kävelimme käytäviä pitkin avoimin mielin, sinne tänne pysähdellen, vasemmalle ja oikealle nyökkäillen ja kiinnostavimpiin arvontoihin osallistuen. Mutta oikein mitään uutta mukaan ei tarttunut. Vaikka projektissamme  on edessä varmasti vielä tuhansia päätöksiä ja parahultaisesti tarjouspyyntöjä ja vastauksia niihin, alkavat suurimmat valintamme olemaan tässä.

Tunne oli huojentava. Ja samaan aikaan ajatuksia kirkastava.

Nyt ei enää vaihdeta puutaloon.  Tai yhteen tasoon. Ei muuteta lämmitysmuotoa. Katto on katto, joka suojaa mökkiä seuraavat vuosikymmenet. Ikkunankarmit ovat mustat. Taloautomaatio löytyy toisten taloista.

Kuinka monta tuntia noitakin asioita olemme kahdestaan ja eri suunnittelijoiden kanssa miettineet. Nyt nuo kaikki isot päätökset ovat paketissa. Ja valmiusastetodistuksen mukaan noin puoliksi jo todellisuutta.

Yksi asia meitä molempia hymyilytti tänään. Nimittäin se, vaihdoimme kymmenien messuesittelijöiden kanssa kuulumisia kuin vanhat tuttavat esson baarissa. Olemmehan useimpien kanssa viettäneet tapaamisissa, puhelimessa ja meilienvahdossa. Tunteroisen jos toisenkin.

Ja useimmat näistä suhteista alkoivat kasvotusten.

Messuilla.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s