Telineiden alta paljastuu…

Tällä viikolla työmaan ilme muuttui kertaheitolla, kun talon ympäriltä purettiin pois rakennustelineet. Siinähän nuo olivat olleet jo jonkunkin kuukauden avittamassa katon tekoa ja päätykolmioiden muurausta ja montaa muutakin puuhaa korkeuksissa.

Eniten odotettu askar oli tietysti vesikaton asentaminen. Alushuopahan meillä oli ollut jo jonkin aikaa, mutta sitten odottelimme jonkin aikaa että saimme lattiavalut maaliin ka kaikki katolle menevät tötteröt eli Leca-hormin ja ilmastointiputket läpivienteineen paikoilleen. Laitoimme samalla myös kaksi Vilpen kattoluukkua, joiden kautta matalaan yläpohjaan on jatkossa kuljetaan. Kattoluukkuja ei oltu piirretty mihinkään suunnitelmiin, mutta onneksi timpurit ryhtyivät ihmettelemään asiaa riittävän kovaan ääneen ja asia tuli tarkistettua.  Onneksi lokakuu oli lämmin ja vähäsateinen eikä kattotöiden pitkittyminen juuri haitannut töitä.

Talven sateiden lähestyessä (kö?)päätimme asentaa rännit ja väliaikaiset syöksyputket jo nyt. Pysyypähän talo vähän kuivempana ensi keväällä koittavaan rappaukseen saakka kun vesi ei valtoimenaan ryntää alas katolta koko lappeen leveydeltä. Tarjouskyselyssä ovat parhaillaan myös ikkunapellitykset, vähän samoin ylläolevin kosteudenhallintaperustein.

Mutta se ilmestys, joka siis telineiden alta tuli. Se näytti ensimmäistä kertaa ihan talolta eikä vain talon rungolta. Emme malta odottaa sitä, että saamme loputkin ikkunat paikoilleen. Silloin  talo saa silmät, on arkkitehtimme Tero meille kertonut.

Talolle silmiä odotellessa. Mustia silmiä, niihin palataan myöhemmin. Talo ilman telineitä


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s