I love my kitchen!

Keittiö on kodin sydän, sanotaan. Meille keittiön suunnittelu oli yksi tärkeimmistä virstanpylväistä taloprojektin aikana. Siihen käytettiin aikaa ja sopivaa keittiötoimittajaa etsittiin koko kevät. Keittiökisassa olivat lopulta mukana aakkosjärjestyksessä Domus, HTH, Keittiömaailma ja Puustelli. Muitakin firmoja oli ehdolla mutta tältä nelikolta pyysimme tarjoukset. Kisavoiton vei Domus. Tässä postauksessa valotamme hieman keittiöratkaisujamme ja sitä, miten päädyimme Domukseen.

Tulevassa talossamme keittiö, ruokailutila ja olohuone muodostavat yhtenäisen avoimen tilan. keittiö on yhdellä seinällä ja siihen kuuluu myös niemeke. Tämä onkin nykyään hyvin tyypillinen keittiö mutta siihen lienee syykin. Ruokaa ei valmisteta piilossa erillisessä huoneessa, vaan kokkailija voi samalla seurustella olkkarissa olevien kanssa. Ainakin meillä nautitaan kokkailusta. Välillä kokkaillaan yhdessä, välillä yksin. Kuitenkin lähes aina molemmat ovat läsnä ruuanlaitossa vaikka toinen ei olisikaan kattilankahvassa kiinni.

f64a007e0ac5895e4800955c356792b3
Keittiöinspiraatiota Pinterestin ja Polyvoren avulla. Tarkemmat tiedot kuvista löydät tutustumalla Raksatarinoiden Pinterestiin ja Polyvoreen.

Meille oli alusta asti selvää, että avokeittiö tulee ja suunnittelussa otetaan avokeittiön haasteet huomioon. Tavoitteena on, että keittiössä ei olisi näkyvillä liikaa tavaraa vaan kaikki saadaan piiloon. Muutama olennainen juttu voi olla esillä kuten tärkeimmät kodinkoneet (lue Nespresson kahvikone ja vedenkeitin teenhimoon). Vähemmän käytetyt koneet saavat meillä ihan oman paikan. Samoin monenmoiset purnukat, kipot ja sen sellaiset. Meille tulee nimittäin keittiön yhteyteen pieni tila, jonka olemme ristineet ruokavarastoksi. Ruokavarastoidea esiteltiin arkkitehdille jo ensimmäisessä tapaamisessa. Idea juontaa juurensa brittien pantry-tyyppisiin ruokakomeroihin. Ja olihan mummollakin porstuassa isot komerot, jonne upposivat niin hillopurkit kuin mehupullotkin. Meidän ruokavarasto ei tosin ole kylmä vaan siellä on ihan normaali huonelämpötila. Ruokavarasto vain on erillinen tila, jonne saa paljon kuivatavaraa ja esimerkiksi koiranruuat talteen ja näin ollen itse keittiö voi olla simppelimpi.

keittiö ja ruokavarasto nimillä
Tässä näkyy keittiö ja ruokavarasto

Niin, keittiötoimittajan olemme tosiaan valinneet. Ruokavaraston ideointi sen sijaan on vielä omassa päässä eikä kalustetoimittajaa ole vielä lyöty lukkoon. Keittiön meille lopulta suunnitteli Elisa Mäkelä Domus Helsingistä. Domukseen päädyimme koska saimme heiltä parhaimman suunnitelman parhaalla hinnalla. Meille keittiössä tärkeintä on toiminnallisuus eli se, että keittiösuunnittelija kuuntelee ja huomioi juuri meille tärkeät asiat. Hyvä suunnittelija osaa myös pitää suunnitelmansa asiakkaan budjettiin sopivana. Lisäksi hyvä suunnittelija uskaltaa rohkeasti ehdottaa ratkaisuja, joita asiakas ei itse olisi osannut valita. Meille kävi juuri näin Elisan kanssa. Hän suunnitteli täydellisen keittiön ja ehdotti meille rohkeasti sellaisia ratkaisuja, joilla pysyimme budjetissa. I love my kitchen already!

Meille tulee siis Domuksen keittiö valkoisilla kalusteilla sekä mustalla tasolla ja altaalla. Oveksi Elisa ehdotti Domuksen uutta Lumihonkaa, joka on ihanan puhtaanvalkoinen ja siinä on tyylikäs puuta jäljittelevä pinta. Taso tulee olemaan mustaa kiveä, johon musta allas sopii täydellisesti. Välitilaa emme vielä ole päättäneet ja sen ideointi on vielä hieman kesken. Kaikki riippuu kaikesta, tässä tapauksessa olohuone-ruokailutilan ratkaisut ohjaavat millaiseksi keittiön välitila lopulta muodostuu. Kodinkoneet ovat AEG:lta ja astianpesukone Electroluxin. Liesituulettimeksi valikoitui Savon kattomallinen ihastus, joka jättää keittiön ihanan ilmavaksi. Huippuimuriin liitettäviä ja kattoon integroitavia liesituulettimia ei löytynytkään muita malleja, mutta tähän olemme enemmän kuin tyytyväisiä. Domuksen pakettiin kuuluu myös AEG:n pyykinpesukone. Kodinkonepaketti olikin lisäsulka Domuksen hattuun. Keittiötoimittajilla on välillä erilaisia kodinkonetarjouksia. Meille tämä tarkoitti Domuksen kohdalla uunia kaupanpäälliseksi mikäli AEG:n tai Electroluxin kodinkoneita tulisi kaiken kaikkiaan viisi. Koska olimme tehneet jo hyvän messudiilin keittotasosta Tampereen Asta Rakentaja -messuilla, kokosimme Domuksen pakettiin jääkaapin ja pakastimen täsykorkeina ja integroitavina. Lisäksi valitsimme integroitavan astianpesukoneen, pyykinpesukoneen ja näin saimme toivomamme höyryuunin viidentenä koneena for free. Kodinkoneet ovat aikamoinen menoerä keittiökokonaisuudessa, joten kyllä niidenkin hinnalla on vaikutusta keittiön valintaan. Suurin ero eri keittiötoimittajien välillä olikin kodinkonevaihtohdot mutta itse kalusteissa oli materiaalien ja hintojen suhteen paljon vaihtelua.

Uskon vankasti, että kaikki hyvin pärjäävät keittiöfirmat kyllä tekevät hyvän keittiön mutta meille tällä kertaa paras oli Domus.

IMG_5272
Domuksen Lumihonka
liesituuletin
Savon liesituuletin
kivitaso
Musta kivitaso
Mainokset

2 thoughts on “I love my kitchen!

  1. Olipa kiva löytää blogisi eilisen univierailun tiimoilta! Teillä on hyvin samantyyppisiä keittiöajatuksia kuin meillä. Näyttää todella upeilta teidän suunnitelmat, ja rakennustyötkin on hyvässä vauhdissa. Tervetuloa vierailulle myös minun ryhmärakentamisaiheiseen blogiini http://fiskari31.blogspot.fi!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s